Com realitzar el control horari i el fitxatge del teus treballadors (PDF i Excel)

Comparteix 🚀

Share on linkedin
Share on twitter

La Llei de Control horari, en el seu moment va comportar un gran revulsiu i preocupació a petites i mitjanes empreses. On en molts casos no disposaven de cap sistema de control per complir-la.

 

La nova llei va sorgir per regular i controlar les hores extraordinàries. Les empreses han de tenir un registre de les hores ordinàries i extraordinàries dels seus treballadors de manera mensual. Aquest registre s’ha de conservar durant 4 anys. Tots aquest registres han d’estar totalment disponibles per qualsevol inspecció de Treball. 

 

🤔 Què passa si no complim amb la llei de Control Horari?

 

En el cas de no disposar del registre de les hores dels treballadors, les multes van d’entre 60 i 625€  si l’incompliment és a causa d’una qüestió formal del registre, i de fins a 6.250€  si no s’ha fet el registre. 

 

💡 Com podem realitzar el control horari dels nostre treballadors

 

Hi ha diferents maneres per realitzar el registre del control horari. Des de un document Word, passant per un excel i acabant amb un sistema digitalitzat amb un App mòbil com Obodam. 📄 Plantilla pel registre de la Jornada Laboral (PDF i Excel)

 

El registre, també es pot realitzar mitjançant un document Word. Però resulta molt més fàcil pels teus treballadors omplir tota aquesta informació en un llistat o en taules. Ja que és una informació que s’ha d’omplir cada dia i s’ha de facilitar el seu ús. 

En el cas d’utilitzar aquest sistema, ja sigui amb Word o amb un Excel, és molt interessant l’ús de Google Docs o Google Sheets per tal de que la informació estigui al cloud.

El document o l’excel ha de disposar de les següents dades:

  • Nom del treballador
  • Data
  • Departamento
  • Administrador
  • Hora d’entrada 
  • Hora de Sortida

 

El treballador ha d’omplir cada dia l’hora que ha entrat i l’hora que ha sortit. El final del dia, en el sumatori s’ha de descomptar l’hora d’esmorzar o pauses realitzades. 

 

El sistema amb document o amb excel, és un sistema rudimentari que pot servir segons el tamany de l’empresa. 

 

A continuació podràs descarregar-te les diferents plantilles

 En el cas que l’empresa tingui intenció d’escalar i augmentar el nombre de treballadors, és molt recomanable, digitalitzar-se i implementar un sistema com Obodam. On el treballador no ha d’estar contabilitzant en cada moment les hores que està treballant, les parades o si té hores extres.

Subscriu-te a la Newsletter

Estigues al día de tot el què passsa a Obodam i el sector del manteniment .⚡️

Saber més

Vols donar un pas endevant a la gestió del teu equip?

Contacte amb nosaltres i t'expliquem com fer-ho